slijmbeursontstekingen

Dag en nacht een pijnlijke schouder en arm? Schouder slijmbeursontsteking

Ouderen

Voorkomen is beter dan genezen, zo ook voor de schouder slijmbeursontsteking. Een ontsteken van de slijmbeurzen in je schouder, ook wel ‘bursitis’ genoemd, kan namelijk erg vervelend zijn. Door overbelasting of juist het klem zitten van de normaal gezien beweeglijke gewrichten en spieren, kan deze bursitis ontstaan. Je zult de pijnklachten vooral voelen in je schouders of bovenarm, zowel overdag als ’s nachts. Je spieren rust gunnen en een goede houding aannemen zal je helpen om deze klachten te vermijden. Maar wat als voorkomen niet meer lukt?

De schouder slijmbeursontsteking

Bursitis zal in eerste instantie opvallen aan roodheid, zwelling of warmte van de ontstoken plek. Daarnaast zal de plek pijnlijk aanvoelen. Je arm zal moeilijk kunnen draaien of strekken, en ook slapen op je zij kan klachten meebrengen. Pijn voel je tijdens beweging maar ook in rust. De slijmbeursontsteking in de schouder kan bestaan uit een constante felle pijn die plots is ontstaan of een langzaam steeds pijnlijker wordend gevoel. Ofwel: acuut of chronisch. Je slijmbeurzen kunnen na een val een harde klap hebben gehad, maar kan ook steeds licht worden overbelast door verkeerde bewegingen op werk of tijdens het sporten. Een arts zal aan de hand van een röntgenfoto vaststellen of er sprake is van bursitis.

Genezing

Om de schouder slijmbeursontsteking te genezen – en uiteraard in de toekomst te voorkomen – dien je voldoende rust te nemen. Je mag uiteraard je spieren wel enigszins blijven bewegen, maar zorg dat je geen hevige klachten voelt. Daarnaast zal je arts ontstekingsremmende pijnstillers voorschrijven. Mocht dit niet baten, zijn er injecties om de slijmbeurzen te verdoven en zal de fysiotherapeut rek- en strekoefeningen meegeven. In het geval dat dit allemaal niet helpt, is er een operatie mogelijk om de ontstoken beurzen te verwijderen.